Dynamische fietspositiemeting? Kom naar ons bikefitting centrum bij de Team Sunweb Experience!

Officiële website (Engelstalig):

Team Sunweb Experience Bikefitting

Dynamische fietspositiemeting (=bikefitting)

Wil jij weer pijnvrij op je fiets zitten of wil je kijken of je beter kan presteren? Bij het bikefitting team van de Team Sunweb Experience ben je hiervoor aan het juiste adres!

Veel wielrenners hebben in meer- of mindere mate last van fysieke klachten op de fiets. Bijvoorbeeld knieklachten, zadelpijn en rugpijn komen veel voor in de top- en amateursport.

Dynamische fietspositiemeting

Hoe wij jouw problemen voorkomen of behandelen? Met een bikefitting volgens de principes van Team Sunweb. Daarmee brengen we je fietsbeweging in beeld en krijgen we gedetailleerde informatie over de manier waarop je fietst.

Je wordt geholpen door de professionals van Team Sunweb!

Dat is het grote pluspunt van de Team Sunweb Experience Bikefitting: de bikefitters kunnen niet alleen een optimale fietsafstelling verzorgen, maar ook direct een (para)medische diagnose stellen en een plan voor de behandeling van je klacht voorstellen. Je kunt hierbij, naast een optimale fietsafstelling, bijvoorbeeld denken aan kracht-, stabiliteits- en flexibiliteitsoefeningen.

Voor wie is een bikefitting / fietspositiemeting? 

 • Blessurepreventie: een betere fietspositie voorkomt klachten aan bijvoorbeeld de knieën, de rug, de nek en de schouders.
 • Blessurebehandeling: je kunt blessures hebben die door het fietsen zijn ontstaan, maar ook een klacht of blessure hebben die verergerd wordt door het fietsen.
 • Prestatieverbetering: door een betere fietspositie kunnen de krachten van je lichaam beter op de fiets overgebracht worden (dit meten we ook door de pedaaldrukmeting) en kan je dus harder of met minder moeite gaan fietsen.

Wat houdt een dynamische fietspositiemeting bij Team Sunweb Experience Bikefitting in? 

 • Anamnese en bespreking vragenlijst
 • Uitvoerig lichamelijk onderzoek en een statische meting (biometrie/lichaamsmaten)
 • Dynamische fietspositiemeting (bikefitting) op fitting-bike
 • Pedaal analyse: (o.a. links/rechts verschillen, drukverdeling)
 • Alles volgens de standaarden en principes volgens Bikefittings van Team Sunweb
 • Ook wordt de meting uitgevoerd door de sportarts danwel fysiotherapeut van Team Sunweb!
 • Daarnaast krijg je een uitgebreid rapport met daarin optimale fietsafstelling, natuurlijk de adviezen tav aanpassing van je fiets, maar ook sportmedische adviezen van de sportarts of fysiotherapeut ten aanzien van andere verbeteringen op lichamelijk gebied (denk aan: kracht, stabiliteit, mobiliteit, etcetera)
 • En de kerst op de taart: het gehele onderzoek wordt uitgevoerd in het Team Sunweb Experience, zodat je ook een blik kunt werpen in de keuken van Team Sunweb!

Wie zijn de bikefitters / onderzoekers?

Mannes Naeff

Mannes is sportarts, onder andere werkzaam in Deventer en heeft jarenlang ervaring in de topsport. Zo is hij als wielerarts sinds 2015  werkzaam in het profwielrennen (Team Giant-Alpecin, Team Sunweb) en sinds 2019 bij de KNWU als arts, met name betrokken bij het baanwielrennen. Zijn kennis als sportarts, musculoskeletaal (MSK) arts en wielerarts zorgt ervoor dat alle kennis aanwezig is voor een optimale bikefitting.

Teamarts Team Sunweb (oa. La Vuelta 2016/2017/2019, Giro d’Italia 2017, Tour de France 2018)
Sportarts KNWU: begeleiding CTO baansprinters en paracycling: “road to Tokyo 2020”
Sportarts SMC Papendal, Deventer Ziekenhuis
Lid NOC*NSF masterclass topsportartsen
MSK-arts Praktijk Naeff

Roderik Groenewold

Roderik is fysiotherapeut in Deventer (bij Fysicx) en heeft als aandachtsgebied peesproblematiek. Hij behandelt met name sporters en is als fysiotherapeut/soigneur actief bij Team Sunweb. Ook is hij in het verleden actief geweest als talentvolle topwielrenner en is een groot liefhebber van de wielersport. De combinatie van fysiotherapeutische kennis en eigen wielerkennis en -ervaring zorgt voor een mooie combinatie die zorgt voor optimale bikefittings.

Fysiotherapeut / soigneur Team Sunweb
Fysiotherapeut Fysicx Deventer
Shockwave, echografie en peesblessure specialist
Semi-professioneel wielrenner tot 2014

Hoe maak je een afspraak:

Stuur een e-mail naar bikefitting@keep-challenging.com met daarin je contactgegevens. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Ook krijg je uitgebreide informatie en een vragenlijst toegestuurd.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn 300 euro per Bikefitting. Het valt onder preventief sportmedisch onderzoek (geen BTW).

Let op

De bikefitting valt onder de activiteiten van ‘Sportarts Naeff’ en wordt gefactureerd als preventief (sport)medisch onderzoek.
Sportarts Naeff is geregistreerd onder KVK nummer 58478027.
Vergoeding: er zijn geen afspraken met zorgverzekeraars over de vergoeding van de bikefitting bij het Team Sunweb Experience.