Heb je pijnklachten tijdens het sporten? Of een blessure waarvan je niet goed weet wie jou het best kan behandelen? In Dok111 in Deventer kun je op donderdagmiddag naar een uniek gratis inloopspreekuur, waar jouw klacht door twee verschillende specialisten tegelijk wordt onderzocht. Een combinatiespreekuur. In mijn nieuwe blog leg ik uit hoe dit nieuwe concept werkt en mogelijk ook jou kan helpen.

Rug-, nek- en schouderklachten

Als sportarts en MSK-arts zie ik veel patiënten met sport- en bewegingsgerelateerde klachten. Rug- nek en schouderklachten komen veel voor. Net als enkel-, voet- en knieblessures. Mijn collega Thomas Hesp is werkzaam als sportpodotherapeut bij podotherapie Segerink, net als mijn praktijk gevestigd in Dok111 aan de Mr. H.F. de Boerlaan in Deventer. Ook Thomas ziet veel sporters en patiënten met pijnklachten bij het bewegen.

Nieuw concept: meerwaarde voor de patiënt

Als collega’s liepen Thomas en ik al regelmatig bij elkaar binnen voor advies. En ook dikwijls kunnen we patiënten snel en gemakkelijk naar elkaar doorverwijzen. Onlangs bedachten we nieuw en uniek concept: een combinatiespreekuur. Waarbij we samen een patiënt ontvangen en hem of haar allebei vanuit onze eigen expertise onderzoeken. Waarom? Omdat we meerwaarde zien voor de patiënt die door twee specialisten tegelijk, ieder vanuit een andere expertise, wordt gezien. Twee zien alleen altijd meer dan één.

Ben ik op de goede plek?

Wat écht het voordeel is van ons nieuwe inloopspreekuur, is dat je gratis en vrijblijvend snel weet bij wie je nu moet zijn met jouw specifieke klacht. Want stel, je bent een hardloper en hebt pijn in je knie tijdens het lopen. Waar moet je dan naartoe? Naar de sportpodotherapeut omdat je misschien verkeerd loopt? Naar de fysiotherapeut omdat je bepaalde spieren moet trainen? Naar de sportarts om te kijken wat er aan de hand is? Naar de orthopeed omdat je misschien een versleten knie hebt? Naar de MSK-arts of manueel therapeut omdat de functie en stand van je rug, heup of knie geoptimaliseerd moet worden? Voor de huisarts is dat ook niet altijd duidelijk. Dit is wat wij tijdens ons consult voor jou onderzoeken. Je gaat naar huis met een heldere diagnose en weet welke specialist met welke aanpak jou het best kan verder helpen.

Uitgebreid netwerk

Want het betekent niet altijd dat dat één van ons met jou verder kan. Daar zijn we ook eerlijk in. Als we denken dat een andere specialist jou beter kan helpen, dan verwijzen je door naar een goede specialist of therapeut in uit ons uitgebreide netwerk in de regio.

Gratis

Het gratis inloopspreekuur is op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Je kunt je op de dag zelf tot 15.30 uur aanmelden. Of je om 16.00 uur melden aan de balie. Er kunnen maximaal 6 mensen terecht op het spreekuur, dus vol=vol. Hopelijk tot ziens in Dok111!

Data

Door afwezigheid van de sportarts of sportpodotherapeut (nascholingen, sportmedische begeleiding, vakanties, etc) gaat het spreekuur niet iedere donderdag door. Op de website van podotherapie Segerink kunt u zien welke data het inloopspreekuur is. Klik hier voor de link.